Reguli Generale aplicabile in contextul pandemiei COVID

1.  Accesul trebuie sa se faca pe baza de programari prealabile.

2. Evitati contactul direct.

3. Evitati zonele aglomerate.

4. Limitati la maximum orice contact direct cu alte persoane, prin gesturi cum ar fi: strangerea mainilor, îmbratisarile, sarutul obrajilor sau al mainilor, atingerea fetelor cu mainile.

5. Evitati atingerea suprafetelor care sunt atinse in mod frecvent si de alte persoane.

6. Pastrati o distanta semnificativa, de minim 2 metri, fata de celelalte persoane.

7. Limitati folosirea bancnotelor si a monedelor, optand pentru plati cu cardul/telefonul sau plati on-line.

8. Respectati cu strictete regulile de igiena personala recomandate de autoritati.

9. Spalati-va frecvent pe maini cu apa si sapun, minimum 20 de secunde.

10. Folositi prosoape de hartie, de preferat, pentru a va sterge mainile.

11. Nu va atingeti ochii, nasul sau gura cu mainile neigienizate.

12. Daca stranutati sau tusiti acoperiti-va gura si nasul cu un servetel de unica folosinta, pe care aveti grija sa-l aruncati imediat la cosul de gunoi.

13. NU beti lichide din aceeasi sticla/pahar cu alte persoane si nu folositi aceleasi tacamuri.

14. Consumul alimentelor si bauturilor se face doar in spatii deschise/aer liber – terasa.

15. Informati-va despre noul coronavirus numai din surse oficiale!

16. Manifestati o atitudine preventiva fata de orice caz, intrucat raspandirea virusului este posibila si din partea persoanelor care nu manifesta simptome specifice.

17. Semnalati imediat medicului de familie daca ati calatorit in zonele afectate de coronavirus (COVID-19). In cazul in care nu puteti contacta medicul de familie, apelati la Directia de Sanatate Publica din judetul dumneavoastra si in ultima instanta la 112.

18. Ramaneti acasa daca aveti simptome de gripa sau raceala (tuse, febra, dificultati in respiratie) si sunati medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeti din primul moment la unitatile de urgenta.

19. Respectati marcajele si indicatoarele, atat in cazul deplasarilor in incinta cat si in cazul stationarilor.

20. Cu exceptia perioadei de desfasurare a activitatilor fizice intense, purtarea mastii este obligatorie pe toata durata prezentei in sala.

21. Numarul de sportivi care se antreneaza la un moment dat va fi limitat in functie de capacitatea salii, pentru a se mentine distanta de siguranta, astfel incat fiecarei persoane sa ii revina un spatiu de cel putin 7 mp.

22. Se limiteaza durata antrenamentelor, astfel incat sa se poata stabili un orar clar pentru dezinfectia si aerisirea riguroasa a salii.

Reguli zona fitness aplicabile in contextul pandemiei COVID-19

1. Accesul este permis doar in baza unei programari prealabile. Va rugam sa respectati intervalul programat. In cazul depasirii orei programate, nu se va mai permite accesul.

2. Cu exceptia perioadei de efort fizic intens, este obligatorie purtarea mastii in spatiile comune si pe toata durata prezentei in sala, care pentru o protectie eficienta trebuie sa acopere atat gura, cat si nasul;

3. Igiena respiratorie este obligatorie (tuse si stranut in plica cotului sau in batista de unica folosinta, care va fi aruncata imediat la cosul de gunoi);

4. Este recomandata evitarea atingerii fetei cu mainile neigienizate;

5. Va rugam sa va spalati sau dezinfectati mainile inainte si dupa terminarea antrenamentului.

6. La intrarea in sala va rugam sa va stergeti talpile incaltamintei pe presurile cu substante dezinfectante;

7. Respectati delimitarile spatiilor de exercitii;

8. Evitati in incinta contactul si interactiunea cu alte persoane (strageri de mana, imbratisari), si va rugam sa va rezumati la salutul verbal;

9. Pastrati o distanta de minim 2 m fata de orice alta persoana in spatiile comunce si minim 4 m fata de orice alta persoana in zona de antrenament (fiind alocati 7mp pentru fiecare persoana). Zona de antrenament are o suprafata de 580 mp, in aceasta perioada avand o capacitate instantanee de maxim 84 persoane (limita nr. de persoane care se pot afla concomitent in zona de antrenament);

10.Inainte si dupa ce utilizati orice aparat/echipament, va rugam sa il stergeti cu solutie dezinfectanta;

11. Nu va antrenati in circuit, folosind mai multe aparate (cu exceptia cazului in care va antrenati intr-o zona cu corpul liber si accesorii/material folosite personal, iar dupa utilizare le stergeti cu solutie dezinfectanta si le asezati la locul lor);

12.Nu consumati in incinta salii produse alimentare, cu exceptia apei imbuteliate si nu utilizati recipiente folosite si de alte persoane.

13. Informatiile generale despre COVID-19, regulile si indicatiile guvernamentale privind masurile pentru combaterea raspandirii infectiei cu COVID-19 si simptomele acestei boli pot fi gasite pe site-ul autoritatilor de sanatate publica (Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica).

Reguli acces vestiare aplicabile in contextul pandemiei COVID-19

1. Accesul in vestiar este permis doar unui numar limitat de persoane concomitent: maxim 40 ( din care 5 in zona Platinum), fiind alocati 4 mp pentru fiecare persoana. Va rugam sa reduceti la minim prezenta dvs. in vestiar pentru a permite utilizarea acestuia si de catre alte persoane in conditii de siguranta.

2. Nu este permisa folosirea in comun a dusurilor, saunei.

3. Respectati cu strictete regulile de igiena personala recomandate de autoritati.

4. Pastrati o distanta de minim 2 m fata de orice alta persoana.

5. Evitati contactul direct cu alte persoane si zonele aglomerate.

6. Limitati la maximum orice contact direct cu alte persoane, prin gesturi cum ar fi: strangerea mainilor, imbratisarile, sarutul obrajilor sau al mainilor, atingerea fetelor cu mainile.

7. Nu va deplasati si nu stationati mai mult decat este necesar, nu interactionati cu alte persoane mai mult decat este necesar.

8. Evitati atingerea suprafetelor care sunt atinse in mod frecvent si de alte persoane.

9. Spalati-va frecvent pe maini cu apa si sapun, minimum 20 de secunde, obligatoriu la sosirea in incinta.

10. Spalati-va/igienizati-va mainile dupa ce atingeti obiecte care este posibil sa fie atinse si de alte persoane.

11. Nu va atingeti fata, ochii, nasul sau gura cu mainile neigienizate.

12. Igiena respiratorie este obligatorie (tuse si stranut in plica cotului sau in batista de unica folosinta, care va fi aruncata imediat la cosul de gunoi).

13. Cu exceptia perioadei de desfasurare a activitatilor fizice intense si a utilizarii dusului, purtarea mastii este obligatorie pe toata durata prezentei in incinta. Masca trebuie sa acopere atat gura, cat si nasul.

14. Nu consumati in vestiar produse alimentare, cu exceptia apei imbuteliate si nu utilizati recipiente folosite si de alte persoane. NU beti lichide din aceeasi sticla/pahar cu alte persoane.

15. Va rugam sa respectati solicitarile personalului nostru cu privire la accesul in zonele respective.

16. Adresati-va echipei noastre daca observati orice neregula.

Regulament activitati pentru copii aplicabil in contextul pandemiei COVID-19

Activitatile dedicate copiilor se desfasoara doar cu conditia respectarii tuturor masurilor in vederea prevenirii si raspandirii COVID-19 si in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Accesul in copiilor la activitatile desfasurate in incinta Stejarii Country Club se va permite cu respectarea urmatoarelor:

1. Programare prealabila ;

2. Verificarea temperaturii de catre personalul autorizat, la intrarea in locatie. In situatia in care temperatura este peste 37,3 grade C, nu se va permite accesul;

3. Absenta simptomelor virozelor respiratorii;

4. Purtarea de catre fiecare copil cu varsta mai mare de 5 ani a mastii de protectie in spatiile inchise accesibile, pe toata durata prezentei in incinta .

5. Pastrarea distantei recomandate de min. 1,5m intre doua persoane, maxim 3 copii la un spatiu de lucru in timpul activitatilor.

6. Dezinfectarea mainilor cu solutiile/materiale puse la dispozitie de catre Stejarii Country Club;

7. Completarea chestionarului specific COVID-19 de catre parinte/tutore;

8. In limita a 10 copii/ora , varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani, exclusiv pentru membri Stejarii Country Club;

9. Insotitorii vor astepta in exteriorul clubului.

10. Este necesara prezenta copilului in zona concierge cu 15 minute inaintea inceperii activitatii pentru care s-a facut programarea

11. In cazul in care nu este respectata ora pentru care s-a facut progamarea, programarea va fi anulata;

12. Intre activitati exista o pauza de 60 min pentru dezinfectarea spatiului utilizat

Tinand cont de prevederile legale aplicabile, accesarea serviciilor se va face doar cu programare prealabila la Concierge (tel.: 0744 332 155 / 0757 011 125 sau concierge@stejariicountryclub.ro)

Reguli studio gimnastica aplicabile in contextul pandemiei COVID-19

1. Informatiile generale despre COVID-19 si simptomele acestei boli pot fi gasite pe site-ul autoritatilor de sanatate publica (Ministerul Sanatatii, Institutul Național de Sanatate Publica). Simptomele includ: – cele mai comune semne: febra, dificultate in respiratie (cresterea frecventei respiratorii), tuse, durere in gat, stare de oboseala, dureri musculare etc.; – rare: dureri de cap, greata, diaree;

2. Accesul este permis doar pe baza de programari prealabile. Va rugam sa respectati intervalul programat. In cazul depasirii orei programate, nu se va mai permite accesul

3. Spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun timp de 20 de secunde sau folosirea unui dezinfectant pentru maini, pe baza de alcool; Igienizarea mainilor este obligatorie inainte si dupa antrenament, inainte si dupa ce utilizati obiecte care este posibil sa fie folosite si de alte persoane;

4. In timpul antrenamentului, igienizarea mainilor se va face ori de cate ori este posibil, in momentele de pauza;

5. Acoperirea gurii si nasului in caz de tuse sau stranut cu plica cotului sau cu o batista de hartie si aruncarea imediata a batistei urmata de igienizarea mainilor;

6. Evitarea atingerii fetei, ochilor, gurii, nasului cu mainile neigienizate;

7. Curatarea si dezinfectarea riguroasa a tuturor materialelor si echipamentelor sportive dupa fiecare utilizare;

8. Este interzisa eliminarea salivei in spatiul de antrenament;

9. Consumul alimentelor si bauturilor se face doar in spatii deschise/aer liber – terasa;

10. Deplasarea catre si de la locul de desfasurare a antrenamentului trebuie sa se faca respectand toate masurile de protectie dispuse de autoritati.

Va rugam sa:

1. Ajungeti la clase cu 10 min inainte de incepere clasei pentru a aranja echipamentul la locul marcat

2. Pastrati o distanta de minim 2m fata de alte persoane in orice spatii, altele decat zonele de antrenament, si de minim 4 m fata de orice alta persoana in zona de antrenament (fiind alocati 10 mp/persoana);

3. Nu va deplasati in zona de antrenament daca nu este necesar

4. Evitati in incinta contactul si interactiunea cu alte persoane (strageri de mana, imbratisari), si sa va rezumati la salutul verbal;

5. Antrenorii se limiteaza doar la a demonstra modul corect de efectuare a exercitilor si la a da indicatii verbale pentru a explica si corecta modul de efectuare al exercitiilor (pastrand distanta de minim 2 m);

6. Nu utilizati concomintent doua sau mai multe persoane un singur apparat/echipament/accesoriu.

7. Utilizati un singur tip de aparat sau accesoriu in cadrul aceleiasi sesiuni de antrenament

8. Nu folositi telefonul mobil pe durata antrenamentelor;

9. La finalul clasei sa parasiti zona de antrenament in mod organizat pastrand distanta recomandata;

10. Adresati-va echipei noastre daca observati orice neregula

Reguli sala karate aplicabile in contextul pandemiei COVID-19

1. Informatiile generale despre COVID-19 si simptomele acestei boli pot fi gasite pe site-ul autoritatilor de sanatate publica (Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica). Simptomele includ: – cele mai comune semne: febra, dificultate in respiratie (cresterea frecventei respiratorii), tuse, durere in gat, stare de oboseala, dureri musculare etc.; – rare: dureri de cap, greata, diaree;

2. Accesul este permis doar pe baza de programari prealabile. Va rugam sa respectati intervalul programat. In cazul depasirii orei programate, nu se va mai permite accesul;

3. Spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun timp de 20 de secunde sau folosirea unui dezinfectant pentru maini, pe baza de alcool; Igienizarea mainilor este obligatorie inainte si dupa antrenament, inainte si dupa ce utilizati obiecte care este posibil sa fie folosite si de alte persoane;

4. În timpul antrenamentului, igienizarea mainilor se va face ori de cate ori este posibil, in momentele de pauza;

5. Acoperirea gurii si nasului in caz de tuse sau stranut cu plica cotului sau cu o batista de hartie si aruncarea imediata a batistei urmată de igienizarea mainilor;

6. Evitarea atingerii fetei, ochilor, gurii, nasului cu mainile neigienizate;

7. Curatarea si dezinfectarea riguroasa a tuturor materialelor si echipamentelor sportive dupa fiecare utilizare;

8. Este interzisa eliminarea salivei in spatiul de antrenament;

9. Consumul alimentelor si bauturilor se face doar in spatii deschise/aer liber – terasa;

10. Deplasarea catre si de la locul de desfasurare a antrenamentului trebuie sa se faca respectand toate masurile de protectie dispuse de autoritati.

Va rugam sa:

1. Ajungeti la clase cu 10 min inainte de incepere clasei pentru a aranja echipamentul la locul marcat

2. Pastrati o distanta de minim 2m fata de alte persoane in orice spatii, altele decat zonele de antrenament, si de minim 4 m fata de orice alta persoana in zona de antrenament (fiind alocati 10 mp/persoana);

3. Nu va deplasati in zona de antrenament daca nu este necesar

4. Evitati in incinta contactul si interactiunea cu alte persoane (strageri de mana, imbratisari), si sa va rezumati la salutul verbal;

5. Antrenorii se limiteaza doar la a demonstra modul corect de efectuare a exercitilor si la a da indicatii verbale pentru a explica si corecta modul de efectuare al exercitiilor (pastrand distanta de minim 2 m);

6. Nu utilizati concomintent doua sau mai multe persoane un singur apparat/echipament/accesoriu.

7. Utilizati un singur tip de aparat sau accesoriu in cadrul aceleiasi sesiuni de antrenament

8. Nu folositi telefonul mobil pe durata antrenamentelor;

9. La finalul clasei sa parasiti zona de antrenament in mod organizat pastrand distanta recomandata;

10. Adresati-va echipei noastre daca observati orice neregula

Regulament piscina interioara aplicabil in contextul pandemiei COVID-19

1. Accesul este permis doar in baza unei programari prealabile. Va rugam sa respectati intervalul programat. In cazul depasirii orei programate, nu se va mai permite accesul.

2. Spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun timp de 20 de secunde sau folosirea unui dezinfectant pentru maini, pe baza de alcool.

3. Spalatul regulat al mainilor este preferabil portului de manusi.

4. Acoperirea gurii si nasului in caz de tuse sau strănut cu plica cotului sau cu o batista de hartie si aruncarea imediata a batistei urmata de igienizarea mainilor; Igiena respiratorie este obligatorie (tuse si stranut in plica cotului sau in batista de unica folosinta, care va fi aruncata imediat la cosul de gunoi).

5. Evitarea atingerii fetei, ochilor, gurii, nasului cu mainile neigienizate.

6. Este obligatorie purtarea mastii (medicale/nonmedicale) in spatiile comune, care pentru o protectie eficienta trebuie sa acopere atat gura, cat si nasul. Inotatorii vor trebui sa pastreze masca doar pana la intrarea in bazin.

7. Este interzis scuipatul sau suflatul nasului in bazin. Daca este necesar, se utilizeaza toaleta in aceste scopuri inainte de a intra in bazin.

8. Pentru a intra in zona piscinei, se va trece obligatoriu prin dus pentru spalarea picioarelor.

9. Deplasarea catre si de la locul de desfasurare a antrenamentului trebuie sa se faca respectand toate masurile de protectie dispuse de autoritati.

10. In bazin, capacitatea maxima a piscinei este de 50 persoane, fiecarui inotator revenindu-i o suprafata exclusiva de cel putin 12 mp. Accesul (inclusive in bazin) se va face cu respectarea distantei de cel putin 2 metri intre persoane si evitarea supraaglomerarii.

11. Capacitatea maxima a unui culoar de inot este de 3 persoane, cu distanta de cel putin 12 metri liniari intre inotatori.

12. Capacitatea maxima in spatiul comun din jurul bazinului este de ____ persoane, pentru respectarea spatiului de siguranta de 7 mp/persoana.

13. Este interzis schimbul de materiale sau dispozitive intre clienti (plute, palmare, ochelari de înot etc.).

14. Consumul alimentelor si bauturilor se face doar in spatii deschise/aer liber – terasa.

15. Informatiile generale despre COVID-19, regulile si indicațiile guvernamentale privind masurile pentru combaterea raspandirii infectiei cu COVID-19 si simptomele acestei boli pot fi gasite pe site-ul autoritatilor de sanatate publica (Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica).

Reguli sporturi de echipă în aer liber aplicabile in contextul pandemiei COVID-19

1. Informatiile generale despre COVID-19 si simptomele acestei boli pot fi gasite pe site-ul autoritatilor de sanatate publica (Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica). Simptomele includ: – cele mai comune semne: febra, dificultate in respiratie (cresterea frecventei respiratorii), tuse, durere in gat, stare de oboseala, dureri musculare etc.; – rare: dureri de cap, greata, diaree

2. Accesul este permis doar pe baza de programari prealabile; Va rugam sa respectati intervalul programat. In cazul depasirii orei programate, nu se va mai permite accesul.

3. Spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun timp de 20 de secunde sau folosirea unui dezinfectant pentru maini, pe bază de alcool; Igienizarea mainilor este obligatorie inainte si dupa antrenament, inainte si dupa ce utilizati obiecte care este posibil sa fie folosite si de alte persoane;

4. In timpul antrenamentului, igienizarea mainilor se va face ori de cate ori este posibil, in momentele de pauza; Va rugam sa utilizati si dispozitivele suplimentare pentru dezinfectare puse la dispozitie de Club.

5. Acoperirea gurii si nasului in caz de tuse sau stranut cu plica cotului sau cu o batista de hartie si aruncarea imediata a batistei urmata de igienizarea mainilor;

6. Evitarea atingerii fetei, ochilor, gurii, nasului cu mainile neigienizate;

7. Este interzisa eliminarea salivei in spatiul de antrenament;

8. Consumul alimentelor si bauturilor se face doar in spatii deschise/aer liber – terasa;

9. Deplasarea catre si de la locul de desfasurare a antrenamentului trebuie sa se faca respectand toate masurile de protectie dispuse de autoritati;

10. Evitati in incinta contactul si interactiunea cu alte persoane (strageri de mana, imbratisari), si sa va rezumati la salutul verbal;

11. Respectati delimitarile spatiilor de exercitii, marcate pe sol/podea in locul de antrenament, destinat fiecarei persoane, pentru a asigura o distanta sigura intre participanti;

12. Antrenorii se limiteaza doar la a demonstra modul corect de efectuare a exercitilor si la a da indicatii verbale pentru a explica si corecta modul de efectuare al exercitiilor (pastrand distanta de minim 2 m);

13. Intervalul de timp dintre clase a fost prelungit la 30 de minute pentru efectuarea procesului de igienizare.

Va rugam sa:

1. Ajungeti la clase cu 10 min. inainte de inceperea clasei, pentru a aranja echipamentul la locul marcat;

2. Pastrati o distanta de minim 2m fata de alte persoane in orice spatii, altele decat zonele de antrenament si de minim 4 m fata de orice alta persoana in zona de antrenament (fiind alocati 10 mp/persoana pentru antrenamentele de grup);

3. Nu utilizati concomintent doua sau mai multe persoane un singur aparat;

4. Utilizati un singur tip de aparat sau accesoriu in cadrul aceleiasi sesiuni de antrenament;

5. Nu va deplasati in zona de antrenament daca nu este necesar;

6. Nu folositi telefonul mobil pe durata antrenamentelor;

7. Dezinfectati accesoriile inainte si dupa utilizare, iar la finalul clasei va rugam sa le puneti la loc;

8. La finalul clasei sa parasiti zona de antrenament in mod organizat pastrand distanta recomandata;

9. Va adresati echipei noastre daca observati orice neregula;