Doi parteneri de joc, doua rachete, un teren, o singura minge: nu, nu este vorba despre tenis, ci despre un alt sport cu racheta, mai putin cunoscut in Romania, dar la fel de dinamic – squash-ul! Dobandind notorietate si tot mai multi fani in ultimii ani, squash-ul este un sport care a aparut la inceputul secolului 20 in Pakistan, unde in timpul liber copiii se jucau pe strada lovind mingea de un perete. Astazi, squash-ul a inceput sa detroneze treptat sporturile traditionale precum fotbalul sau inotul si figureaza deja pe lista sporturilor olimpice.
Acest joc necesita o cantitate considerabila de energie, deoarece este un sport rapid, asa ca va recomandam sa nu va fortati, mai ales daca nu ati mai jucat niciodata sau nu ati depus efort fizic sustinut de o perioada lunga de timp. Complex, solicitant, antrenant, squash-ul este un sport in care trebuie sa fiti mereu atent, sa anticipati urmatoarea miscare a adversarului, sa ii dati mingea inapoi intr-un mod neasteptat care sa va ajute sa castigati punctul, setul si ulterior meciul.
Regulile de Baza ale Squash-ului
Desi din punct de vedere al structurii se aseamana cu tenisul, squash-ul are si cateva elemente proprii care il individualizeaza in raport cu celelalte sporturi cu racheta.
In primul rand, antrenamentul de squash solicita musculatura intr-un mod diferit de tenis, accentuand loviturile de backhand (rever). Zgura lipseste cu desavarsire, iar viteza de circulatie a mingii este mai mare decat la tenis, ceea ce face jocul de squash sa fie mult mai intens. Terenul este format din patru pereti, fiecare jucator fiind situat la jumatatea terenului, iar in cadrul serviciului de servire, mingea trebuie sa loveasca peretele din fata peste marcaj.
Raportat la un clasament al sporturilor din punct de vedere al numarului de calorii consumate, squash-ul este antrenamentul care implica cel mai mare consum caloric, de aproape 1000 calorii/ora, iar pentru a face fata efortului anaerob intens pe care-l implica un meci de squash, aveti nevoie de rezistenta fizica, de forta si de disciplina. Trei sferturi de ora de squash corespund cu 8 km de alergare sau cu 2 ore de tenis.
Facts
1.Tipul de minge folosit in cadrul unei partide de squash indica nivelul de joc al jucatorilor. Astfel, jucatorii avansati folosesc mingi galbene cu o mobilitate mai scazuta, in timp ce jucatorii incepatori folosesc mingi rosii sau albastre, caracterizate printr-un grad mai mare de elasticitate, astfel incat jucatorii sa aiba la dispozitie mai mult timp pentru a ajunge la ele.
2.Intr-un meci de squash trebuie sa va miscati aproape tot timpul, astfel incat ligamentele si articulatiile pot suferi accidentari din cauza presiunii exercitate de circulatia sanguina intensificata. In acest sens, echipamentul este extrem de important in jocul de squash. Pentru a evita accidentarile la glezna, este recomandat sa alegeti o pereche de pantofi speciali pentru squash, care sa va ofere protectie laterala si sa va protejeze incheieturile cu orteze.
*Toate preturile includ TVA.
**Plata se va face in RON la cursul BNR din ziua emiterii facturii.
***1 sesiune se poate achizitiona in completarea unui pachet de 5, 10 sau 20 sesiuni.