Squash

Doi parteneri de joc, doua rachete, un teren, o singura minge: nu, nu este vorba despre tenis, ci despre un alt sport cu racheta, mai putin cunoscut in Romania, dar la fel de dinamic – squash-ul! Dobandind notorietate si tot mai multi fani in ultimii ani, squash-ul este un sport care a aparut la inceputul secolului 20 in Pakistan, unde in timpul liber copiii se jucau pe strada lovind mingea de un perete. Astazi, squash-ul a inceput sa detroneze treptat sporturile traditionale precum fotbalul sau inotul si figureaza deja pe lista sporturilor olimpice.

Acest joc necesita o cantitate considerabila de energie, deoarece este un sport rapid, asa ca va recomandam sa nu va fortati, mai ales daca nu ati mai jucat niciodata sau nu ati mai depus efort fizic sustinut de o perioada lunga de timp.  Complex, solicitant, antrenant, squash-ul este un sport in care trebuie sa fiti mereu atent, sa anticipati  urmatoarea miscare a adversarului, sa ii returnati mingea  intr-un mod neasteptat care sa va ajute sa castigati punctul, setul si ulterior meciul.

Regulile de Baza ale Squash-ului

Desi din punct de vedere al structurii se aseamana cu tenisul, squash-ul are si cateva elemente proprii care il individualizeaza in raport cu celelalte sporturi cu racheta.

In primul rand, antrenamentul de squash solicita musculatura intr-un mod diferit de tenis, accentuand  loviturile de backhand (rever). Zgura lipseste cu desavarsire, iar viteza de circulatie a mingii este mai mare decat la tenis, ceea ce face jocul de squash sa fie mult mai intens. Terenul este format din patru pereti, fiecare jucator fiind situat la jumatatea terenului, iar atunci cand trebuie sa serviti, mingea trebuie sa loveasca peretele din fata peste marcaj.

Raportat la un clasament al sporturilor din punct de vedere al numarului de calorii consumate, squash-ul este antrenamentul care implica cel mai mare consum caloric, de aproape 1000 calorii/ora, iar pentru a face fata efortului anaerob intens pe care-l implica un meci de squash, aveti nevoie de rezistenta fizica, de forta si de disciplina.  Trei sferturi de ora de squash corespund cu 8 km de alergare sau cu 2 ore de tenis.

Facts

1.Tipul de minge folosit in cadrul unei partide de squash indica nivelul de joc al jucatorilor. Astfel, jucatorii avansati folosesc mingi galbene cu o mobilitate mai scazuta, in timp ce jucatorii incepatori folosesc mingi rosii sau albastre, caracterizate printr-un grad mai mare de elasticitate, astfel incat jucatorii sa aiba la dispozitie mai mult timp pentru a ajunge la ele.

2.Intr-un meci de squash trebuie sa va miscati aproape tot timpul, astfel incat ligamentele si articulatiile pot suferi accidentari din cauza presiunii exercitate de circulatia sanguina intensificata. In acest sens, echipamentul este extrem de important in jocul de squash. Pentru a evita accidentarile la glezna, este recomandat sa alegeti o pereche de pantofi speciali pentru squash, care sa va ofere protectie laterala si sa va protejeze incheieturile cu orteze.

Program

Luni, Miercuri: 6 PM – 7 PM (copii, 6-13 ani)

Luni, Miercuri: 7 PM – 8 PM (adolescenti, 14 – 19 ani)

*Toate preturile includ TVA.

**Plata se va face in RON la cursul BNR din ziua emiterii facturii.

***1 sesiune se poate achizitiona in completarea unui pachet de 5, 10 sau 20 sesiuni.

Service Number of sessions Availability Prices for members Prices for nonmembers
Cursuri individuale (disponibile la cerere) 1 sesiune
10 sesiuni
20 sesiuni
1 data
2 luni
3 luni
35 EURO
280 EURO
470 EURO
NA
NA
NA
Cursuri de grup private 1 sesiune
5 sesiuni
10 sesiuni
20 sesiuni
1 data
1 luna
2 luni
3 luni
30 EURO
120 EURO
200 EURO
360 EURO
NA
NA
NA
NA
Cursuri de grup 2 sesiuni/saptamana
1 trimestru
300 EURO
NA

Antrenori

Evenimente MAI MULTE >

Provocarea Anului 2020!
Club
01 martie 2020

Sunteti gata pentru provocarea anului 2020? Relansam PROVOCAREA ANULUI! Provocarile vor avea loc in fiecare luna, cu probe diferite. Probele se desfasoara fie pe timp, fie pe numar de repetari într-un anume interval. Fiecare membru va primi un numar de puncte pentru scorul realizat la challenge-ul curent / vezi regulament. Fiecare membru are dreptul sa […]